Не всі знають, що шампанським може називатися лише алкогольний напій, зроблений на території регіону Шампань з певних сортів винограду (одного білого та двох червоних) і за класичною технологією. Всі інші напої з перляжем або бульбашками – це ігристі вина. Їх виробляють як у Франції, так і у інших країнах. Про найвідоміші різновиди розповідаємо у статті.
До найвідоміших алкогольних напоїв, які виробляються за тією ж технологією, що і шампанське, входять:
На відміну від класичної технології, метод Шарма більш простий і швидкий, оскільки вторинна ферментація алкогольних напоїв здійснюється в чанах, а не в пляшках. Такий резервуарний метод прискорює і здешевлює виробництво ігристих вин, які виходять все ж таки досить смачними і якісними. Найпопулярніше ігристе вино, яке робиться за методом Шарма – це італійське просекко. Цей алкогольний напій, згідно з регламентом, може містити будь-яку кількість цукру, але найчастіше просік робиться сухим. Ще одне відоме ігристе вино родом з Італії – асті, яке виготовляється з ароматичного сорту Мускату за технологією спуманізації, тобто модифікованим методом Шарма. Напій містить всього 7,5% алкоголю і відрізняється ніжним ароматом із квітковими нотками. На третьому місці стоїть ламбруско. Це ігристе вино також роблять в Італії з однойменного сорту винограду. У продажу є червоне, біле та рожеве ламбруско з різним вмістом цукру. Воно легко п'ється і добре смакує з багатьма стравами.
Добавить комментарий | ↑ в начало |